Info

Hei!

Kongaamon yrittäjänä toimin minä, vm.-79 oleva kahden lapsen äiti jayrittäjämiehen vaimo. Käsityöt ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja oikeastaan ”sukuvika”. Niin kauan kuin muistan, läheiset ihmiset ympärilläni ovat tehneet käsitöitä, kuka mitäkin. Mattoja, pitsiliinoja, pyyhkeiden pitsejä ja kirjailuja, koruja, tauluja, puutöitä, villapaitoja, sukkia…

Vahva verenperintö johtikin siihen, että peruskoulun jälkeinen alan valinta oli minulle itsestäänselvyys. Valmistuin vaatetusalan artesaaniksi vuonna 1998. Sen jälkeen jatkoin opiskelua valmistuen vuonna 2002 vaatetusalan artenomiksi. Valmistumisen jälkeen ompelin aktiivisesti päätyön ohessa, kunnes minulle tarjoutui tilaisuus toteuttaa pitkäaikainen haaveeni. Vakituinen palkkatyö täysin toisella alalla sai jäädä, ja niin vuosikausia harrastuksena olleet käsityöt ja käsillä tekemisen ilo muuttuivat yrittäjyydeksi.

Kongaamon päätuotteeksi ovat vuosien kuluessa muodostuneet 60-70-lukujen aarrekankaista valmistettavat uniikit naisten takit. On ollut ilo huomata, että niin moni muukin kaipaa pukeutumiseensa  väriä ja valoa  – sen perinteisen suomalaisen mustan, harmaan ja tummansinisen väriskaalan sijaan.

Itse kaipaan pimeän keskelle enemmän aurinkoa ja väriä, ja kun ei sitä ympäristöstä etenkään keskellä marraskuun harmautta löydy, värikäs takki tuo takuulla auringon ja ilon mukanaan.

Kierrätyskankaista valmistettuun vaatteeseen pukeutuessasi useampikin tuntematon kanssakulkija saattaa tulla kanssasi juttusille menneitä aikoja muistelemaan. Jollakulla on voinut olla juuri samanlaiset verhot joskus aikoinaan ensimmäisessa omassa kodissaan.

Valmistan takkeja myös asiakkaan omista kankaista. Voit toimittaa minulle vaikkapa oman, lapsuudestasi tutun keittiöverhon.  Kuosiin liittyvät muistot jäävät elämään, kun se saa uuden elämän takin muodossa. Ja sinä saat taatusti yksilöllisen, juuri sinulle sopivan vaatteen, joka tuo auringon harmaankin päivän keskelle. Lisää tietoa takeista, sekä ajantasaisen kangasvalikoiman löydät Kongaamon nettikaupasta. Täällä blogin puolella pääset mukaan seuraamaan Kongaamon takkitehtaan ja yrittäjän elämää hieman lähempää.

Toivon koko sydämestäni, että Kongaamon iloisen värikkäät tuotteet tuovat sinulle Iloa ja voimaa väreistä – Rohkeutta olla juuri Sinä!

Lämpimästi tervetuloa !

-Marika-